Wie ben ik en waar sta ik achter.

 

Hallo, ik ben Isabel en woon in het gehucht Maasband in de gemeente Stein. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. Ik hou van wandelen, lekker eten en van mijn werk, wat misschien heel gek klinkt. Ik heb ook niet het gevoel dat ik vakantie nodig heb, want mijn werk doe ik vanuit passie en met veel plezier.

 

Ik werk vanaf mijn 20e als zelfstandige en heb een kapsalon gehad, ik heb de  basis schoonheidsverzorging (niet de allround met voet en visagie)  gedaan maar wilde graag in het kappersvak verder. Ik had namelijk niets met voeten en visagie vandaar deze keuze. En alleen gelaatsverzorging met het kappersvak kon helaas niet.

 

Door een ongeluk moest ik helaas na 3,5 jaar stoppen en ben gaan omscholen tot voedingsdeskundige en 10 jaar later heb ik ook nog voor counselor erbij gestudeerd. Iets heel anders, maar dit vond ik ook heel interessant en leuk.

Dit heb ik totaal 24 jaar met plezier gedaan.  

Toch kriebelde de uiterlijke verzorging nog steeds. Als ik met mijn dochter naar de beurs ging, vond ik dit gewoon super. Ik kon dan zo weer beginnen, maar met mijn beschadigde nekwervels door het ongeluk kon ik niet meer het kappersvak uitoefenen. 

 

We zaten in het voorjaar op een zondag buiten en was samen met mijn man aan het vertellen over ons werk. Onze dochter stopte met de salon bij ons in huis en ik zei "zou ik deze kunnen overnemen, maar zou het kunnen met mijn nekklachten". Mijn man zei, "ga op onderzoek uit en als het kan DOEN". Wij zeggen altijd, je moet iets doen waar je echt blij van wordt en mijn oude vak en praktijk (voeding en counseling) was nog wel leuk, maar ik wilde toch graag iets anders.

In verband met mijn nekwervels wist ik niet of dit kon, dus op onderzoek uit. Ik heb een afspraak met de specialist gemaakt en alles goed laten nakijken. Deze zeiden dat het kon, dus ik had groen licht. Toen was het gemakkelijk om de keuze te maken. Alleen het was voor mij dik 30 jaar geleden dat ik de schoonheidsverzorging had gedaan op de school. Ik ben opfriscursussen gaan doen en ben toen in juni 2022 gestart. 

 

Wat ik graag doe is mensen verwennen, ze in de watten leggen en maar ook een luisterend oor bieden als ze daar behoefte aan hebben. Natuurlijk verdien ik ook graag geld met mijn salon, maar dat is niet de hoofdzaak. Als ik eraan overhoud wat ik in loondienst zou verdienen dan is het prima. Wat voor mij ook fijn is om zelfstandig te werken met een salon dat ik het zelf kan plannen i.v.m mijn nekwervels. Dat stukje vrijheid is mij heel veel waard. 

 

Ik kies ook heel bewust om niet met apparatuur te werken. Ik wil werken aan huidverbetering door middel van goede behandelingen en producten waar ik achter sta en door samen met de klant te kijken of we ook iets met voeding ed. kunnen doen, want een gezonde huid komt voor een heel groot gedeelte van binnenuit, maar is ook voor een groot deel erfelijk bepaald. Ouder worden hoort erbij (en gelukkig maar) en ook een rimpel, maar het is wel belangrijk dat je je huid goed blijft verzorgen (je huid is toch je grootste orgaan en daar wordt vaak niet bij stilgestaan) en dan verbetert je huid en rimpels kunnen echt wel vervagen. 

 

De combi met van gelaatsverzorging, goede producten en leefstijl ( mijn opleidingen voeding en counseling komen ook hierbij van pas) zorgt voor het beste resultaat.

 

 

Liefs Isabel.

 

Meer weten, boek gerust een gratis kennismakingsgesprek